Viikon 51/15-1/16 kohokohdat:

  • 500. tuore kahvi jauhettiin
  • Papu sai ensimmäisen yrityssopimuksen
  • 24. päivä joulukuuta Papu Cafen nimi mainittiin Helsingin sanomissa, kun listattiin 55 uutta paikkaa Helsingissä
  • 31. joulukuuta: Papu on ensimmäinen aito vietnamilainen kahvila, joka avattiin Helsingin alueella
  • Uusi tulokas Pavun perheeseen: Vietnamilainen kahvi.

Klassista vietnamilaista kahvia kutsutaan nimellä ”cafe sua da”, joka kirjaimellisesti tarkoittaa kahvia, maitoa ja jäitä.
Valmistustapa ei ole viimeisintä tekniikkaa, koska siinä käytetään yksinkertaista metallista suodatinta ”Phiniä”. Vietnamilaisille tämä on pohjimmiltaan vain suodatin yhdelle hengelle.
Tämä klassinen hitaaseen valmistustapaan perustuva metodi muistuttaa meitä tänä päivänä, että joskus tulee ottaa rauhassa ja antaa ajan pysähtyä.

Kahvi Vietnamissa:

  • Vietnam on yksi tärkeimmistä maista, jotka ovat osallistuneet kahvin viljelyyn. Tänä päivänä Vietnam on maailman toiseksi suurin kahvin tuottajamaa heti Brasilian jälkeen, mikä tulee monelle yllätyksenä
  • Kahvin historia eteläisessä Aasiassa kulkeutuu aina 1700- ja 1800-lukujen kolonialistiseen ajanjaksoon, jolloin saksalaiset ja ranskalaiset olivat päävaltaisesti tällä alueella
  • Voit löytää vietnamilaisia ihmisiä juomasta kahvia aamuisin, päivisin ja iltaisin hienostuneista kahviloista tai muovituoleilta suosituilta kokoontumispaikoilta.

Tulossa tällä viikolla:
Kesärullat ja vegaanit talvirullat: riisipaperi, kasviksia, tuoreita yrttejä, possua ja katkarapuja – tuoreita makuja suoraan vietnamilaisesta keittiöstä. Niin kuin Gourmet lehti kirjoittaa ”salaatti, joka on pakattu syötävään säiliöön”.